Što je PTSP?

PTSP ili post-traumatski stresni poremečaj je kompleksan stresni poremečaj koji nastaje kao posljedica proživljavanja intenzivnog stresnog iskustva. Izvorno, dijagnoza PTSP-a vezana je uz ratna iskustva, no simptome PTSP-a često doživljavaju i ne-vojne osobe. O tome kako se PTSP definira, kada je prvi puta u povijesti opisan i na koji način su se neke osobe s PTSP-om izliječile pričali smo 19. studenoga 2019. u prostorijama ZU HVIDR-a Karlovačke županije na predavanju održanom u sklopu Europskog projekta “Socijalizacija hrvatskih branitelja i njihov povratak u društvo”. Možda trenutno ne postoji “lijek” za uklanjanje svih simptoma PTSP-a no po pitanju nošenja s tom bolesti, znanje je svakako moć.

Ukoliko ste zainteresirani za informiranje o PTSP-u i sličnim temama, pozivamo Vam da postanete korisnik projekta. Za učlanjenje se možete javiti na adresu Domobranska 21, Karlovac, na br. telefona 047/613-095 ili na mail hvidrakarlovac@gmail.com.