ZAJEDNIČKI U POMOĆI SOCIJALNO UGROŽENIM HRVATSKIM BRANITELJIMA I GRAĐANIMA

SVI ZAJEDNO RADIMO NA BOLJOJ SOCIJALNOJ SLICI GRADA KARLOVCA I KARLOVAČKE ŽUPANIJE ZA DOBROBIT I GRAĐANSTVA I NAŠIH BRANITELJA, ISTAKNUO JE BANIĆ.

Predstavljanje zajedničkih programa vezanih za pomoć socijalno ugroženim hrvatskim braniteljima i građanima grada Karlovca i Karlovačke županije upriličeno je danas u Udruzi Milosrđe – Centru za beskućnike na Gazi.

Tom prilikom predstavile su se HVIDR-a Karlovac, Udruga Milosrđe, Dokumentacijsko memorijalni centar hrvatskih branitelja Damir Pintar,  Zajednica udruga HVIDR-a Karlovačke županije i Udruga branitelja prosvjetnih djelatnika Karlovačke županije.

Predsjednik Udruge Milosrđe, Petar Banić rekao je kako ova koordinacija udruga svaka kroz svoje programe provodi i socijalne programe.

-Dogovorili smo se da pokušamo skupiti što više braniteljskih udruga kako bi 365 dana skrbili za sve potrebite. Svi zajedno radimo na boljoj socijalnoj slici grada Karlovca i Karlovačke županije za dobrobit i građanstva i naših branitelja, istaknuo je Banić.

Podsjetio je i kako je u županiji na “socijali” 640 branitelja.

Poruku i drugim udrugama ovom prilikom uputio je Miroslav Grdić, volonter u udruzi Milosrđe, ali i u mnogim drugim braniteljskim udrugama.

-Ovo je jedan svijetli primjer kako udruge i mi svi kao članovi tih udruga možemo pomagati društvu i vraćati u društvo ono što društvo i nama daje. Volio bih pozvati sve udruge u Hrvatskoj da se osim svojim osobnim aktivnostima, posvete i vrate malo i u društvo, poručio je.

Predstavnik zajednice udruga županijske HVIDRA-e, Juraj Škrtić predstavljajući program i aktivnosti svoje udruge između ostalog je istaknuo:

-Županijska HVIDR-a na prostoru cijele Karlovačke županije isporučuje kombijem donacije beskućnicima, ratnim vojnim invalidima i hrvatskim braniteljima, istaknuo je.

Dodao je i kako zahvaljujući svojim programima dobivaju sredstva koja koriste za dobrobit hrvatskih branitelja koji su socijalni slučajevi.

Tekst preuzet sa karlovacki.hr

Lijepa donacija potrebitima u Karlovcu

Zajednički u pomoći socijalno ugroženim hrvatskim braniteljima i građanima

 

Leave Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)